Jedna od najljepših pjesama Dine Merlina krije potresnu priču

Jedna od najljepših pjesama Dine Merlina krije potresnu priču
  • Post category:ZABAVNA

Jedan od najpopularnijih balkanskih pjevača Dino Merlin otpjevao je mnoge pjesme koje su ostali bezvremeni hitovi, ali jedna od njih krije potresnu priču u sebi.

Radi se o pjesmi “Da šutiš”, koju je Merlin objavio na albumu “Ispočetka” 2008. godine. Nju je napisao bosanskohercegovački pjevač i tekstopisac Eldin Huseinbegović i posvetio je svojoj bolesnoj supruzi Emki. Njih dvoje su bili sretan par sve dok se ona nije razboljela od teške bolesti, a o njoj je nekoliko godina brinuo upravo Eldin.

Iako neki ljudi uspjevaju da dožive duboku starost bez obzira na težinu ove bolesti, u Emkinom slučaju ona je brzo napredovala. Prvo su počele da joj otkazuju motorne funkcije, pa je završila je u invalidskim kolicima, a zatim je oslijepila.

Ljubav i posvećenost prema supruzi bili su kantautoru Huseinbegoviću motiv da napiše neke od svojih najljepših pjesama, a jednu od njih, “Da šutiš”, otpjevao je Dino Merlin.

Osobi koju najviše volim nisam mogao pokloniti cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album. Moja žena je slijepa i u kolicima je. Kad bih mogao vratiti vrijeme i kad bih znao da će oslijepiti i biti u kolicima, opet bih je oženio – rekao je tada Eldin.

Ipak, bolest je i dalje napredovala i u aprilu 2013. godine Emka je preminula u svojoj 32. godini.

 

IZVOR: srbijadanas.com