Nakon potvrđene sumnje da je Paul McCartney plagirao pjesmu Jurice Pađena slijedi tužba?

Nakon potvrđene sumnje da je Paul McCartney plagirao pjesmu Jurice Pađena slijedi tužba?
  • Post Category:ROCK

Frontmen grupe Aerodrom Jurica Pađen nakon više od godinu dana zadovoljan je jer je ZAMP utvrdio kako postoji osnovana sumnja da je pjesma Paula McCartneya “Confidente” iz 2018. plagijat njegove pjesme “Samo me draga ne ostavi” iz 1997. godine.

Upravo je ovo razlog zbog kojeg Pađen razmišlja o tužbi protiv slavnog člana Beatlesa.
Mada mu je, kaže, čast jer on i McCartney muzički slično razmišljaju, Pađen se ipak odlučio za tužbu, jer bi mogao dobiti pet miliona dolara. Prema jednom internetskom softveru – napisali su gotovo istu pjesmu. S tim da je jedna stara 22, a druga svega godinu dana.

“Moram sjesti i dobro razmisliti. Tužba se kao opcija sama po sebi nameće, ali ga još uvijek nisam tužio. Nije lagana odluka, a ja nisam tip kojeg lova pokreće, ali mi je mrska. Meni je sad najvažnije da, za početak, crno na bijelo imam dokaz da radim u skladu s najvišim autorskim standardima”, kazao je Pađen.

Osim toga, Pađen i McCartney imaju još jednu poveznicu, obojica sarađuju s humaniratnom organizacijom “Food for life”, koja organizira koncerte i donira hranu onima koji je sebi ne mogu priuštiti.