Sarajevski bend Boox objavio spot za pjesmu “Tišina”

Sarajevski bend Boox objavio spot za pjesmu “Tišina”

Uprkos za muzičku industriju vrlo nepovoljnim uvjetima, sarajevski bend BoooX objavio je materijal i donio nešto novo i osvježavajuće. Album Poluton je elektro-pop proizvod dvojice poznatih umjetnika Berina Tuzlića (dRUMELODY) i Mirze Gole (Blavors) koji se žanrovski odmakao od svega što nastaje u Sarajevu, a sastoji se od 10 pjesama koje, kako kaže Mirza Golo, oslikavaju priče novog vremena i njihova vrijednost je univerzalna za cijeli Balkan, saopćeno je iz Sarajevo Diska.

Pored Berina i Mirze, treći član benda je basista Osman Abdelmukaram. Sa albuma je skinut i novi singl “Tišina” za koji je urađen spot, a koji će biti promoviran 14.8. čiji će izlazak biti obilježen, prema riječima, Tuzlića i Gole malo neuobičajeno – na platformi pandemije. Album je objavljen na svim digitalnim muzičkim platformama – Spotify, Bandcamp, Itunes, itd. te na YouTubeu.

“Ponekad se pitam, odakle dolaze te naše pjesme? I mislim da je odgovor u hemiji – između nas u bendu, prvenstveno Berina Tuzlića i mene jer je album bukvalno nastao tako što Berin meni slao snimljenu muziku, a ja sam pravio tekstove i otpjevao da bi Berin i Haris Saračević sklapali to u WooD audio studiju u Sarajevu”, istakao je Golo.

Iz Sarajevo Diska, koji je izdavač albuma, su poručili da se nadaju se da će publika uživati u bendu BoooX i njihovom prvijencu “Poluton” jer je BoooX “Naizgled jednostavnan, ali ipak sa mnogo iskustva i unikatan”.
Promocija novog singla i spota “Tišina” praćena nastupom će bi održana u petak, 14.8.2020. u bašti kluba Monument, ul. Štrosmajerova 3, Sarajevo sa početkom u 19 sati.

 

IZVOR: klix.ba