Amira Medunjanin objavila novi album “Homeland”

slika-1

Amira Medunjanin, svjetski priznata umjetnica, nedavno je objavila svoj osmi studijski album “Homeland”. Ovaj album predstavlja njen povratak na scenu, nakon brojnih uspješnih izvođenja sevdalinki i tradicionalne muzike. Digitalno izdanje izdaje kuća Universal Music, dok CD i vinile objavljuje producentska kuća Long Play.

Singl i spot “Alma”

Album “Homeland” najavljen je singlom i spotom “Alma”, koji su brzo osvojili srca publike. Amira izjavljuje: “Sve su nove pjesme. Za ‘Almu’ sam snimila prvi pravi videospot u karijeri.” Iako je ranije bila protiv snimanja spotova, sada se raduje što je taj projekt realizovan.

Koncert u Beogradu

Publika će imati priliku da kupi album “Homeland” na Amirinom koncertu 23. novembra u plavoj dvorani Sava centra u Beogradu. Koncert počinje u 20:00, a uz nove pjesme, Amira će izvesti i popularne hitove poput “Moj dilbere”, “Ah, što ćemo ljubav kriti” i “Eleno kerko”.

Kreativnost i inspiracija

Amira naglašava da “Homeland” predstavlja presjek njenog dosadašnjeg rada. “Ne govorimo stihove koje je već neko izgovarao, već su pjesme prilagođene ovoj novoj priči”, dodaje ona, ističući značaj svake nove kompozicije.