Velvet Festival se povlači nakon 10 godina čarolije

slika-5

Velvet Festival, jedan od najomiljenijih muzičkih festivala u Hrvatskoj, završava svoje putovanje. Poslije nevjerojatnih 9 godina, festival će se povući nakon 10. izdanja, koje će se održati u lipnju 2025. godine.

U svojoj objavi na društvenim mrežama, organizatori su otkrili da je došlo vrijeme za rastanak. Festival je tokom godina okupio više od 30.000 posjetitelja i 300 suradnika. Ovaj jedinstveni događaj je predstavio više od 400 izvođača iz 32 svjetske zemlje.

Utjecaj Velvet Festivala

Velvet je uvijek bio svjetionik urbane subkulture, ostavljajući neizbrisiv trag u muzičkoj zajednici. Organizatori su istaknuli značaj inicijativa koje su proizašle iz festivala i koji će nastaviti živjeti i dalje.

Njihova poruka ljubavi i zahvalnosti potiče sve da se pridruže na posljednjem izdanju. Osim toga, pozivaju sve da nastave istraživati muziku, koja je kao druga majka. Kako naglašava Petar Ugrin: “Sve će jednom proći, samo ona ne, muzika…”

Na kraju, Velvet Festival je bio projekt stvoren za zajednicu. Njihova posvećenost muzici i ljudima će se pamtiti zauvijek.