Tragična vijest: Preminuo Liam Payne, bivši član One Direction

slika-12

U tragičnom incidentu, Liam Payne, poznati muzičar i bivši član popularnog benda One Direction, preminuo je u 32. godini života. Kako izvještavaju mediji, njegovo tijelo pronađeno je ispred hotela u Buenos Airesu, gdje je pao s trećeg kata.

Posljednji trenuci u Argentini

Prema informacijama američkog TMZ-a, svjedoci su naveli da se Liam čudno ponašao u hotelu tokom popodneva. U Argentinu je stigao kako bi se pridružio koncertu svog bivšeg kolege Nialla Horana.

Život i karijera

Liam je rođen 29. kolovoza 1993. godine u Wolverhamptonu. Njegova karijera započela je 2008. godine kada je sudjelovao u showu X Factor, što je dovelo do osnivanja benda One Direction. Njihova karijera trajala je šest godina, a Liam je nastavio kao solo izvođač.

Sa vodećim singlom “Strip That Down” sa svog debi albuma “LP1” postigao je platinasto priznanje u Velikoj Britaniji i Americi. Radio je sa raznim umjetnicima poput Rite Ore, Quave i JC-ja Chaseza.

Ove godine, Liam je najavio povratak glazbi s novim singlom “Teardrops”. Nažalost, preminuo je u trenutku kada je planirao povratak nakon problema s bubrezima.

Ova vijest ostavlja neizmjernu tugu među fanovima i kolegama umetnicima.