Adnan Jakupović predstavio spot za novu pjesmu “Iznad Bosne”

Adnan Jakupović predstavio spot za novu pjesmu “Iznad Bosne”

Posljednjih nekoliko mjeseci Adnan Jakupović posvetio je snimanju novih singlova. Njegova najpoznatija pjesma je „Mostarska“ koja je i obilježila njegovu karijeru, a nakon što je opjevao ljepote Hercegovine, predstavlja singl „Iznad Bosne“.

Jako sam sretan što vam nakon višemjesečnog rada mogu predstaviti novu pjesmu. Prezadovoljan sam kako je pjesma ispala i vrlo sam ponosan na doprinos svakoga ko je u njoj učestvovao. Zahvaljujem se autorima što su dio svog talenta podijelili sa mnom. Ukazali su mi povjerenje da svojim glasom oživim njihovo umijeće – istakao je Jakupović.

Tekst za singl „Iznad Bosne“ potpisuje poznati tekstopisac Faruk Buljubašić Fayo, dok je muziku uradio Amir Kazić Leo. Arel Češljar i Meho Radoović potpisuju aranžman, a sve je upakovano u studiju Hayat Produkcje.

Na pitanje kako je doživio svoj novi singl, Adnan je rekao:

Dragi moji, IZNAD BOSNE, samo može biti ljepota i ništa drugo.

Spot je djelo Anisa Mujanovića. Svojim dugogodišnjim iskustvom unaprijed zna kako da svaku pjesmu predstavi na najbolji mogući način. Još jednom je pokazao spremnost i profesionalizam, a montažu za spot „Iznad Bosne“ potpisuje Mirsad Kriščo. Ekipa je uradila fantastičan posao, a singl poslušajte u nastavku.