Master Music kreativna booking agencija

Bajaga dobitnik nagrade “Darko Kraljić” za popularnu muziku za 2019. godinu

Bajaga dobitnik nagrade “Darko Kraljić” za popularnu muziku za 2019. godinu
  • POP

Muzičar Momčilo Bajagić Bajaga osvojio je nagradu “Darko Kraljić” za 2019. godinu, za muzičko stvaralaštvo/životno djelo u domeni popularne muzike. Odluku je jednoglasno donio stručni žiri u sastavu Radoslav Graić, predsjednik, i skladatelji Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović.

“Iza Momčila Bajagića je bogata diskografija i veliki broj hitova koji ga smještaju u sam vrh rok scene u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, i danas njegovi koncerti okupljaju brojnu publiku, kako u Srbiji tako i u regiji”, naveo je žiri.

Ističu da je dobitnik nagrade rok muzičar, skladatelj, tekstopisac, gitarist, vokalni solist i frontmen svoje grupe, i pišu o nedavnim uspjesima muzičara, kada je bila serija koncerata sa Simfonijskim orkestrom i horom RTS-a, prosinca 2019. godine u Sava centru, gdje je obilježio 35 godina umjetničkog rada.

Dirigent i skladatelj Vojkan Borisavljević u ime cijelog žirija je zaključio: “Stvaralaštvo autora spada u sam vrh popularne muzike na našim prostorima, njegove kompozicije oduvijek izazivaju duboke emocije kod svih generacija slušatelja, a pjesma ‘Moji su drugovi’ predstavlja neslužbenu himnu svih raseljenih ljudi s prostora bivše Jugoslavije”.

Nagrada Momčilu Bajagiću Bajagi bit će uručena 27. oktobra, prenosi Tanjug.

IZVOR: klix.ba

Close Menu