MasterMusic

dRUMELODY predstavlja Madori, mladu i talentiranu pjevačicu

dRUMELODY predstavlja Madori, mladu i talentiranu pjevačicu

Ležerno druženje s prijateljima u Istri rezultiralo je spontanim snimanjem videa “Boys and Girls”. U videu se ovom sarajevskom producentu i DJ-u  po prvi put pridružuje mlada i talentirana pjevačica Jasmina Makota Madori. Madori se muzički školuje od ranog djetinjstva, s deset godina otpjevala naslovnu ulogu u operi na Northeastern Illinois Universityju. Finalan plan dRUMELODYja i Madori je objava albuma “Rain Dance” pa nastup u Mexico Cityju.

Kada je sredinom ljeta s prijateljima plovio istarskom obalom, zabava i druženje dRUMELODYja i njegovih prijatelja rezultirali su spontanim snimanjem videa “Boys and Girls” u kojem po prvi put imamo priliku čuti mladu i talentiranu pjevačicu Madori.

Ovaj neočekivani video završio je u rukama Edina Muftića, direktora diskografske kuće Sarajevo disk s kojom je dRUMELODY skovao suradnju na posljednjem albumu “Freedom of Imagination”.

Kako mu svidio finalan rezultat ovog neočekivanog videa, Edin je bez oklijevanja predložio suradnju DJ-a i Madori. Konačna ideja proizašla iz videa zapravo je snimanje albuma koji će dRUMELODYja odmaknuti od žanra s kojim inače barata kao i od instrumentala koji su prevladavali na spomenutom posljednjem albumu.

Prijedlog ove saradanje je objeručke prihvaćen od umjetnika pa se prijateljsko druženje u pulskoj uvali pretvorilo u snimanje ozbiljnog projekta odnosno snimanje devet pjesama za album “Rain Dance” koji je sniman po online principu – Madori je gotove vokale slala dRUMELODYju koji ih je potom spajao sa svojim dance instrumentalima. Cijelu ovu kolaboraciju Madori je opisala “odličan kreativni ventil u moru obveza”.

Berin Tuzlić – dRUMELODY

Mastering svih devet pjesama uradio je Zoran Jurišić iz studija MK Mastering, dizajn albuma Berin Tuzlić aka dRUMELODY, a ne smijemo zaboraviti i riječko-pulsku kombinaciju koja je zaslužna za snimanje spota Dorijana i Pina.

Jasmina Makota Madori pjevačica je rodom iz Bosne i Hercegovine koja je najveći dio života provela u Americi. Pjevanjem se bavi od djetinjstva, svoje početke ima u klasičnoj, jazz i irskoj folk muzici da bi već s deset godina dobila glavnu ulogu u operi na Northeastern Illinois Universityju, a daljnji marljiv rad i upornost donijeli su joj stipendije za škole poput Francis W. Parker, Oberlin Collage, Old Town School of Folk Music.

Kako je odrastala privatno i profesionalno, Madori je svoje muzičke interese proširila na elektronsku muziku koji su joj vremenom donijeli suradnju s eminentnim DJ-evima i producentima u Americi i na Balkanu kao što su Laseech, DJ TomBug, Skender Makota ili Burner Brothers pa je zajednički album s dRUMELODYjem za nju nešto sasvim prirodno.

Osim spomenutih saradnji i očekivanog izlaska albuma “Rain Dance”, ova uporna i talentirana djevojka unatoč svim obvezama i životu na relaciji Europa – Amerika, uporedo radi i na debitantskom solo albumu klupske muzike za koji potpisuje cjelokupni autorski i producentski rad kao i vlastiti projekt projekt u kojem će pjevati uživo uz DJ set.

Nakon što završe s albumom čiji bi se izlazak mogao dogoditi krajem godine, ovaj dvojac ima u planu zasvirati u dalekom Mexico Cityju.

DRUMELODYja a ovo ljeto možete uloviti 3. septembra na otvaranju BLart festivala u Banja Luci koji će trajati do 5. septembra.

Pročitaj više: Booox – Poigravanje live VIDEO

Pratite nas na Facebook Master Music

Zatvori izbornik