MasterMusic

Dubravko Duco Knežević promovira novi singl “Malena”

i da „Malena“ bude najavni

1.Za početak Dubravko, otkrijte nam nešto novo o singlu koji ste predstavili publici.

– Pjesma Malena je jedna radosna pjesma, vedrih nota i prepuna pozitivne energije i to je prva pjesma koju promovisem sa mog novog albuma ,pod naslovom ”Trag u pijesku”. Pjesma „Malena“  na najbolji nacin predstavlja pop muziku naseg podneblja i sav moj dosadasnji rad.

2.Šta Vas je nagnalo da snimite baš ovaj singl i da „Malena“ bude najavni singl Vašeg albuma?

-Pjesma mi se dopala na prvo slusanje i snimio sam je u namjeri da pokusam da ljudima vratim osmjeh na lice i barem ih na trenutak  ucinim sretnim u ovim turobnim vremenima.

3. Koja ekipa je radila na singlu? Jeste li zadovoljni saradnjom?

– Pjesma je napisana  i snimljena u studiju mog dugogodisnjeg prijatelja i saradnika Borislava    Tomasevica koji se i potpisuje kao kompletan autor pjesme.Izradu i postprodukciju spota uradio je Djordje Kovacevic , takodje jedan od mojih dugogodisnjih saradnika.Ja vec godinama radim sa istim saradnicima i vrlo sam zadovoljan nasom saradnjom.

4. Koji Vam se stih najviše dopada iz Vaše pjesme?

-Slutis li malena, da mi vino tece venama a dusa bi nemirna tebe ljubila…

5. Kako uspjeti na muzičkoj sceni? Imate li neki tajni recept?

-Pa odgovor na ovo pitanje u mnogome zavisi od toga sta neko smatra uspjehom. Licno mislim da samo predan rad, svakodnevno usavrsavanje i ucenje, kvalitetne pjesme i interpretacija, izgradjivanje vlastitog i prepoznatljivog muzickog stila, su osnovni preduslovi da postanete uspjesni u muzici.Iza svakog uspjesnog muzicara stoje hiljade sati vjezbanja i mukotrpnog rada. Taj rad i posvecenost svom poslu publika najcesce prepozna i nagradi svojom odanoscu.

6. Publika Vas pamti po Vašem prepoznatljivom zvuku i maniru. Da li razmišljate u budućnosti o nekom muzičkom zaokretu?

-Ne, ne razmisljam. Rado slusam muziku i iz drugih muzickih pravaca,vrlo cijenim rad kolega koje nisu u mom muzickom zanru ali pop muzika je dio mene i nastavljam u tom stilu. Nisam autor koji podlijeze trenutnim muzickim trendovima.

7. I za kraj nam otkrijte kakve Dubravko Duco Knežević ima planove u 2022. godini!

-Izdavanje kompletnog materijala sa mog novog albuma „Trag u pijesku“,koncertna djelatnost,nastup na par festivala i promocija albuma sredinom jula mjeseca u Sarajevu.

Pročitajte više: TANJA LALE ima novi singl “Dobro veče prijatelji”

Pratite nas Facebook akter.ba

Zatvori izbornik