Master Music kreativna booking agencija

„Dženis: Njen život i muzika“: Objavljena intimna biografija kraljice rock ‘n’ rolla u izdanju Lagune

„Dženis: Njen život i muzika“: Objavljena intimna biografija kraljice rock ‘n’ rolla u izdanju Lagune
  • ROCK

Dženis Džoplin je ušla u legendu kao drska, strasna duša osuđena na propast zbog bola koji je stvorio jedan od najizuzetnijih glasova u hstoriji rock-a. Ali na stranicama knjige „Dženis: Njen život i muzika“ autorka Holi Džordž-Voren donosi jasan i dubok uvid u život žene koja nije bila definisana samo patnjom. Dženis je bila perfekcionista: strasna, učena muzičarka koja je rođena sa talentom, ali je isto tako izvanredno marljivo radila na njegovom razvoju. Ona je bila žena koja je pomjerala granice pola i seksualnosti mnogo prije nego što je to bilo društveno prihvatljivo. Bila je osjetljiva i željna toga da se uda i skrasi – ali nije mogla, ili nije htjela. Bila je Teksašanka koja je čeznula da umakne iz Teksasa, ali nikad nije bila u stanju da sasvim pobjegne.

„Biografija Dženis Džoplin koju je napisala Holi Džordž Voren – sa tom privilegijom da ima pristup kompletnoj dokumentaciji kao i članovima porodice i bivšim saradnicima velike pjevačice – donosi detaljnu, slojevitu priču o umjetnici kojoj je bilo suđeno da uspije, i koja nas je napustila prerano, baš u trenucima kada se činilo da će uspjeti da se sa tim ogromnim uspjehom izbori“, kaže Goran Skrobonja, prevodilac knjige.

„Koliko god mislili da znamo o Dženis, pronaći ćemo u ovoj knjizi nove zanimljivosti i pojedinosti i upotpuniti sliku o Džoplinovoj koja je postala idol brojnih generacija ljubitelja rocka, bluza i soula“, ističe Skrobonja.

Krajnje intimna biografija „Dženis: Njen život i muzika“ predstavlja Dženis kao kraljicu rock ‘n’ roll-a, kao komplikovanu buntovnicu, kao muzičku predvodnicu koja je kršila pravila, kompleksan portret izuzetne umjetnice koja je konačno dobila biografiju kakvu zaslužuje.

Knjigu možete pronaći od petka 30. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

IZVOR: trecisvijet.com

Close Menu