Master Music kreativna booking agencija

„Električni orgazam“ otvara „Arsenal fest“

„Električni orgazam“ otvara „Arsenal fest“

Jubilarni „Arsenal fest 10“ bit će otvoren u subotu 4. jula od 21 sat nastupom bendova „Električni orgazam“, „Čovek bez sluha“ i KBO! u prostoru „Zastavine bašte“ u Kragujevcu. Svakog vikenda, tokom narednih mjesec dana, bit će održane svirke značajnih imena domaće i regionalne muzičke scene, uz tribine, projekcije filmova i drugih festivalskih pratećih programa.
„Arsenal fest 10“ bit će održavan uz neophodne mere zaštite zdravlja posjetilaca u skladu sa preporukama i propisima nadležnih organa.

„Arsenal 10“ prigodno kreće sa legendarnim „Električnim orgazmom“, koji slavi 40 godina karijere, tokom koje se od novotalasnih početaka sa lakoćom mijenjao kroz psihodeliju, rok i brojne granične žanrove, uspjevši da snimi niz značajnih i odvažnih albuma, od istoimenog prvenca (1981), preko Distorzije (1986) do poslednjeg Gde smo sad? (2019).

„Drago nam je da je baš u Kragujevcu prvi koncert i konačno početak naše turneje ’40 godina Orgazma’. Zbog situacije sa korona virusom totalno su nam se pretumbali datumi koncerata i, eto, igrom slučaja ispalo je da krećemo baš iz Kragujevca. Kragujevac smo uvijek doživljavali kao rokerski grad, sa publikom koja se dobro razumije u ono što mi radimo“, kaže frontmen Srđan Gojković Gile.

Pank rok bend „Čovek bez sluha“ nakon albuma Događaj dana (2011) nastavio je uzlaznu putanju sve većih priznanja i prepoznavanja u regionu, kako žestokim koncertnim nastupima, tako i aktuelnim Stanimo u gard (2018), koji je iznjedrio upečatljive pejsme. Frontmen Mikija Radojević kaže da „u rok muzici nema foliranja, ali i da umjetnost nije stajaća voda, već rijeka koja mora da teče i talasa da ne bi presušila“.

KBO! je jedan je od muzičkih simbola Kragujevca, koji je status kultnog pank bend na prostoru bivše Jugoslavije i šire, izgradio kao zvučno prepoznatljiv trio sa dvije gitare i bubnjem (bez basa) na albumima Forever Punk (1989), Pozovi 93 (1990), Za jedan korak (1992), Svijetlo ludila (1997), (Ne)mijenjajte stanicu (2001) i Drugarska…stvar (2002).

Prethodno najavljeni program „Arsenala“ od 24. do 27. juna 2020. godine prebačen je za 23, 24, 25. i 26. jun 2021. godine. Nastupe su za 2021. godinu već potvrdili Ingvi Mamstin, „Gogol bordelo“, „Dubioza kolektiv“ i Đaikovski.

Close Menu