Elektronska muzika

Electronic-music-ArEL

Muziku u čijoj se produkciji koriste elektronski muzički instrumenti i elektronična muzička tehnologija nazivamo „elektronska muzika“.

Elektronska muzika nije nova. Još od devetnaestog vijeka, inženjeri, muzičari i općenito pronalazači, radili su na sistemima koji su sposobni proizvoditi zvukove na neakustične načine.

Zemlje koje su najviše doprinijele početnom razvoju novih muzičkih tehnologija su Njemačka, Japan i Sovjetski savez.

Postoje različiti stilovi i podžanrovi elektronske muzike.

U Bosni i Hercegovini pionir elektronske muzike bio je Adi Lukovac. Adi  je bio jedan od kreativnih simbola moderne bh. muzičke scene.

Ono što je sigurno, jeste da, elektronska muzička scena u BiH živi, te da se broj osoba koje prave,  podržavaju i prisustvuju takvim događajima povećava, iz godine u godinu.

Također, mnogi svjetski DJ-evi više ne zaobilaze BiH, kada su u pitanju nastupi, te se rado odazivaju.

Poznati.bh. producent i muzičar Arel Češljar objavio je novo djelo pod nazivom “Low cool” – ArEL.

Njegova dosadašnja izdanja svjedoče predanom radu i kvalitetu, koji se publici dopada. Karakteriše ih specifičan i melodičan zvuk a autor planira saradnje sa sevdah umjetnicima te ovu vrstu muzike s prizvukom orijentalnih instrumenata. Jednostavno rečeno, veoma zanimljivo i ugodno za slušati.

„Ako znate da ste dobri u ovom poslu, ako imate pozitivan feedback od strane publike i što je najvažnije ako volite to što radite, onda samo naprijed! Svaka muzika nađe svog slušatelja!“, rekao je Arel Češljar

Ukoliko ste ljubitelj upravo elektronske muzike, možete uživati u autorskom radu na YT kanala aXm Music – Ataxmedia izdavačke kuće.

U narednom periodu će biti objavljeno još izdanja, zato pratite na

https://www.youtube.com/user/ataxmediatv