MasterMusic

Festival Exit održat će se u julu: Uvedena posebna pravila za publiku

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potvrdio je da će Festival Exit biti održan od 8. do 11. jula ove godine.

Na ovogodišnjem Exitu nastupit će neke od najvećih svjetskih zvijezda: David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon…

“Održavanje Exita bit će simbol pobjede Srbije nad pandemijom. Ovaj festival je od ogromnog značaja za turizam i promociju zemlje”, rekao je Vučević.

Ulaz na festival bit će dozvoljen svima koji su vakcinisani ili su preboljeli koronavirus, dok će ostalima biti dostupan brzi antigenski test koji će moći obaviti u neposrednoj blizini ulaza na festival.

EXIT je višestruko nagrađivani internacionalni ljetni muzički festival. Održava se svake godine u Novom Sadu u Srbiji, na Petrovaradinskoj tvrđavi, koju mnogi smatraju za jednu od najboljih festivalskih lokacija na svjetu, i na njemu nastupa preko 1000 izvođača na više od 40 bina i festivalskih zona.

Pored titule „Najbolji evropski festival” osvojene na Evropskim festivalskim nagradama 2013. i 2017. godine, EXIT je 2007.

godine proglašen za najbolji evropski festival na Britanskim festivalskim nagradama. EXIT je proglašen i za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodećeg evropskog turističkog priznanja “European Best Destinations“, koje se dodeljuje u saradnji sa sa Evropskom komisijom, dok je Savjet za regionalnu saradnju 2017. odabrao EXIT festival za Šampiona regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

O Exitu su pisali svi važni mediji sveta, a priznanja su dobijena od medijskih magnata kao što su CNN („World’s Top 5 Festivals“), The Guardian („World’s Best Festival“), The Sun („One of Europe’s most popular music events“), Euronews, New York Times, BBC („Top 3 Music Festivals“), Forbes („Thanks to EXIT, Serbia is a festival hot spot worth your attention“), The Times („Best European Festival“), MTV („World’s Best Festival“), Huffington Post, Conde Nast Traveller, Daily Mail, The Independent, Lonely Planet i brojnih drugih.

Pored matičnog, novosadskog festivala, EXIT tim organizuje još četiri festivala u regionu.

  • Sea Dance festival u Budvi u Crnoj Gori
  • Sea Star festival u Umagu u Hrvatskoj
  • No Sleep Festival u Beogradu
  • Revolution festival u Temišvaru u Rumuniji

Nastao kao studentski društveni pokret 2000. godine. EXIT je i danas jedini festival u svjetu koji je izrastao iz želje za progresom i težnje ka slobodi.

Tokom godina festival je svoj prepoznatljivi identitet izgradio kroz jedinstveni eklektični muzički program.

Kreiranje brojnih društveno-odgovornih kampanja i aktivnu podršku humanitarnim, ekološkim i kulturnim pokretima i organizacijama.

EXIT nije samo festival, već pokret, simbol progresa i motor promjena u društvu, ali i vodeća platforma za kreativne industrije. I to ne samo u Srbiji, već i u regionu Balkana.

Tokom svoje dvadesetogodišnje istorije EXIT je ugostio vodeća imena svetske muzičke scene.

Pet Shop Boys, Billy Idol, The Cure, The Killers, Guns N’ Roses, Franz Ferdinand, Motörhead, Iggy Pop, David Guetta, Massive Attack, Liam Gallagher, Grace Jones, Fatboy Slim, Cypress Hill, Beastie Boys, Snoop Dogg, Wu-Tang Clan, The Prodigy, Migos, Sex Pistols, Kraftwerk, Korn, Moby, Arctic Monkeys, Chemical Brothers, Faith No More, LCD Soundsystem, Nick Cave and The Bad Seeds, Pulp, Jamiroquai, M.I.A., Slayer, Ellie Goulding, Hardwell, Carl Cox, Avicii, Nina Kraviz i mnoge druge.

Zatvori izbornik