Grašo najavio da koncert u Srbiji posvećuje Oliveru Dragojeviću

Grašo najavio da koncert u Srbiji posvećuje Oliveru Dragojeviću

Nakon brojnih nastupa širom regije, hrvatski pjevač Petar Grašo zakazao je i koncert u Beogradu, a već je najavio i kako ga namjerava posvetiti posebnoj osobi – Oliveru Dragojeviću. No, njegova odluka dolazi nakon što je poznato da Oliver već 30 godina nije pjevao u ovoj zemlji.

Iza Graše je godina prepuna uzbuđenja, od bračnih voda u koje je uplovio krajem februara, pa do uloge roditelja s kojom se upoznaje od ovoga ljeta. Ipak, sve to se dešavalo uporedo sa njegovim nastupima širom regije, od kojih je jedan održao i u našem gradu.

Sada, pjevač je najavio veliki koncert i u prijestolnici Srbije, a odmah je naglasio kako ga namjerava posvetiti velikom hrvatskom umjetniku, pokojnom Oliveru Dragojeviću.

“S Oliverom sam bio jako blizak, on je cijelog mog života bio tu. Poznavao me od četvrte godine, u šesnaestoj sam napisao svoju prvu pjesmu, koja je sticajem okolnosti, zahvaljujući mom ocu, otišla upravo u Oliverove ruke. Kada je čuo što sam napravio, nazvao me je i rekao da će sve pjesme koje sam napisao on otpjevati. Taj trenutak je bio presudan za moju karijeru i život jer je upravo Oliver odredio moj životni put. Do kraja smo ostali dobri prijatelji”, objasnio je Grašo koji na koncertu planira izvesti i neke od Oliverovih velikih hitova.

Ipak, interesantna činjenica je da legendarni Morski vuk nije htio nastupati u Srbiji posljednjih 30 godina, tačnije od 1991. godine.

Koncerte u susjednoj zemlji odbijao je unatoč tome što su mu nudili velike svote novca, a za publiku nije brinuo jer, kako je rekao, mogla ga je doći slušati bilo gdje.

“Imam princip…”

“To je moj stav i, kako sam i rekao, ostao sam dosljedan sebi. Da nastupim u Srbiji, izdao bih svoje principe i stavove. Znam da moje kolege to rade samo zbog novca, a mene ni to ne zanima. Ostajem pri svome stavu, i ne vidim tu ništa neobično ili čudno. Dolazili su razni menadžeri, nudili sile novca, ne smijem ni reći kolike su to cifre, ali sve sam odbio. Imam princip”, govorio je Dragojević.

Isticao je i da to nema veze s politikom ili političarima, te da je to njegov stav od početka raspada Jugoslavije kojeg se neće odreći. Tako je i bilo.

“Dolazi publika iz Srbije na moje koncerte u Hercegovinu, Sloveniju, bili su u Sarajevu, dolaze u Hrvatsku. Srećem te ljude i ispričamo se, fotografiramo se. U Srbiji imam publiku, ali oni me mogu doći slušati bilo gdje, tako da nema razloga za brigu”, govorio je Oliver.

Nakon njegove smrti, Oliverova udovica Vesna govorila je o njegovoj odluci, spomenuvši i razlog koji se krio iza iste.

“Nikad više tamo neću pjevati”

Naime, pjevač se u ratu, gledajući ga kako tuguje, zavjetovao Vesninom ocu, a kao čovjek od riječi, nikad je nije pogazio.

“Kada je počeo rat, mama, tata i sestra su došli ovdje, bili su kod mene u Splitu. Vidjeli smo kako gore brodovi, tu je bio i veliki brod od deset metara moga oca, koji je počeo graditi kad sam išla u osnovnu školu. Zvao se Copacabana”, objasnila je Vesna jednom za hrvatske medije.

“Otac je vidio kako taj brod gori pa je plakao i kukao. Oliver je mu je tada rekao da se ne nervira. Rekao mu je: ‘Ja sam tamo puno radio, bio sam milion puta, ali ako vas to tješi nikad više neću tamo pjevati. To je jedina rečenica koju je rekao u vezi toga i ne bi spomenuo da ga nisu pitali. Često su novinari iz Srbije dolazili, nije imao ništa protiv. Narod nije ništa kriv”, objasnila je Vesna nakon njegove smrti.

Mnogim obožavateljima Olivera nije se dopala ova Grašina odluka, iako je ona, sigurno, proizašla iz najbolje namjere. Pjevač još uvijek nije ništa komentarisao.

(Klix.ba)