Halid Bešlić: Vrhunski koncert pred 8.000 ljudi u Travniku

Halid Bešlić koncert Travnik

Na stadionu Pirota u Travniku večeras je održan koncert Halida Bešlića na kojem je prisustovalo 8.000 posjetilaca, a prema riječima zvaničnika, općina ne pamti ovakav spektakl.

Općina Travnik u sklopu Dana dijaspore svojim građanima je poklonila koncert legendarnog Halida Bešlića koji je sudeći po reakcijama prisutnih sa svojim repertoarom ispunio očekivanja posjetilaca od 7 do 77 godina.

Ovakav spektakl u Travniku ne pamti niko, a to je potvrdio i načelnik Kenan Dautović koji je večeras kazao da je ovo poklon svim građanima Travnika u sklopu manifestacije Dani dijaspore koja osim ovog koncerta ima i brojne druge sadržaje.

Na početku koncerta Halidu Bešliću je uručen “Zvekir Travnika” te zahvalnica što je došao u Travnik, a potom je, kako kaže, zbog mlađe populacije zapjevao “Dvadeset i neka ti je godina”. Zatim su uslijedili svima dobro poznati hitovi: “U meni jesen”, “Ja bez tebe ne mogu da živim”, “Taman je”, “Malo je malo dana”, “Miljacka” i brojne druge koje je publika pjevala zajedno uglas sa legendom bh. estrade.

Za svoj nastup, energiju i pjesme nagrađen je gromoglasnim aplauzom i nadom da će se uskoro vratiti u Travnik i ponoviti večerašnji koncert.