Master Music kreativna booking agencija

Mahir Sulejmanović: Opet sam gledao smrti u oči

Mahir Sulejmanović: Opet sam gledao smrti u oči

Krajem aprila u medijima je odjeknula vijest da je popularni sarajevski muzičar, desna ruka naše najveće muzičke zvijezde Dine Merlina, Mahir Sulejmanović, poznatiji kao Mahir Beathouse, u bolnici. Pao je i u komi je, glasila je užasavajuća informacija. U tom tenutku smo kontaktirali Dinu Šukala, Mahirovog prijatelja, koji nam je kazao da još ne zna kako se desila nesreća, da je Mahir u bolnici i da niko nema kontakt s njim. Srećom, uskoro su stigle ohrabrujuće vijesti, da je Mahir preživio teške povrede, ali njegov opravak izuzetno je težak i dugotrajan te podrazumijeva niz teških operacija i rehabilitacija. Po nedavnom povratku iz Rehabilitacijskog centra u Igalu stigle su i nove nepovoljne informacije za njega. Mahir mora i na šestu operaciju ruke.

Ipak, muzički profesionalac i znalac našao je vremena i za magazin „Azra“ se prisjetio kobnog dana, kada se njegov život preokrenuo, te s čitateljima dijeli detalje teških životnih trenutaka koje proživljava već pola godine.

– U kuloarima su bile svakakve priče, od toga da sam pao s terase, pa da sam pokušao samoubistvo do ne znam ni ja čega. No, sve se desilo dok sam prelazio ogradu terase koju sam prelazio milion puta ranije, ali ovog puta sam se okliznuo. To je bila jednostavno nesreća koja se desila doslovno u sekundi. Pao sam na lim, rasjekao nogu i mnogo krvario. Moja sreća u nesreći je bila što nisam pao u nesvijest, jer da jesam, iskrvario bih u potpunosti. Našla me je komšinica i pozvala Hitnu pomoć, koja je brzo došla i hvala im veliko na tome. Odvezli su me na KUM Kliničkog centra Sarajevo, tu su se našli dr. Haris Vranić, dr. Zećo i dr. Obradović i spasili su me sigurne smrti, za šta sam im beskrajno zahvalan, a 23. april ću slaviti kao svoj drugi rođendan.

Koje povrede ste zadobili?
Pokidane nerve, tetive, vene, obilno krvarenje, ali, hvala Bogu, nisam gubio svijest, čak sam izdiktirao sestrin broj da je nazovu. Zato sam obučavan, zar ne (smijeh). A onda je uslijedila trka s vremenom i operacija koja je trajala do kasno u noć.

Sve ovo teško vrijeme, pretpostavljamo da ste imali punu podršku porodice i prijatelja. Koliko to pomaže i predstavlja olakšanje za Vas?

Moja kćerka Esma, moja sestra Lida i moj rođak Muhidin. Naravno, tu su Dino Merlin, Dino Šukalo, Tomislav Cvitanušić, Senad Pećanin, Haris Fazlić, Senad Becković. Zvali su Misimović, Džeko, Pjanić, Ibišević, i mnogi drugi, da ih sad ne nabrajam, i hvala im na tome. Dolazilo je mnogo prijatelja i ovim im se putem zahvaljujem, jer je s njima sve bilo lakše. Hvala Bogu, imam mnogo prijatelja i uvijek su mi na usluzi, ne kukam, čak se i šalim na svoj račun. Volim ljude koji me okružuju.Jeste li mogli pretpostaviti da će oporavak biti ovako težak i dugotrajan?

Znao sam, jer je povreda vrlo teška, i još dugo će da traje, moram se naoružati strpljenjem, optimizmom i davati sve od sebe čak 120 posto.

Dino Merlin nedavno je promovirao novu pjesmu i spot. Koliko Vam je žao što niste bili dio i ovog projekta, jer svi dosadašnji su bili nezamislivi bez Vas?
To mi je najteže palo, jer sam od samog početka tu od demo snimaka, programiranja, preslušavanja. Spot me je zadivio i mislim da je pogodio srž pjesme. Drago mi je što sam s Dinom koautor muzike i što je prvi singl s nove ploče. Baš se time ponosim.

Očekujete li da ponovo budete onaj „stari“ Mahir, kojeg najviše pamtimo sa scene?
Očekujem, ako ne poletim kojim slučajem s balkona. Svim silama probat ću da se vratim u kondiciju u kojoj sam bio. Nikada ne odustajem, pa neću ni sad.

Čitav intervju pročitajte na portalu azra.ba

Close Menu