Master Music kreativna booking agencija

Medina Hadžić: Ja sam žena na sve spremna, pa tako i da već sutra ponovo uđem u studio

Medina Hadžić: Ja sam žena na sve spremna, pa tako i da već sutra ponovo uđem u studio

Nakon što je takmičenje koje je organizovala Hayat Produkcija “HP Song Battle” izazvao veliko interesovanje kod amaterskih pjevača, izdvojili su se oni koji su osvojili simpatije publike i stručnog žirija. Jedna od njih je Medina Hadžić mlada i talentovana poslovna psihologinja, urednica i voditeljica, glumica i pjevačica. Medina je premijerno predstavial svoju prvu pjesmu “Déjà vu”, a mnogi su prokomentarisali da je upravo ova pjesma donijela veliko osvježenje na bh. muzičku scenu. Za mastermusic.ba Medina je rekla nešto više o samim počecima, te svom muzičkom putu.

Kako su izgledali Vaši počeci bavljenja muzikom?
Moj prvi javni nastup bio je kad sam imala 7 godina na takmičenju “Festival djeteta”, zatim sam postala članica Bosanskog pozorista Tešanj i od tog dana je scena moj dom. Tu mogu da budem šta god poželim. Ono što mnogi ne znaju jeste da sam 2013. godine osvojila prvo mjesto u interpretaciji Kaliopinih pjesama na prvom internacionalnom “Kaliopi fan festival”, i dobila priliku da posjetim i zapjevam sa pop zvijezdom Kaliopi. Deifintivno jedno prelijepo iskustvo.

Koliko se mijenjao Vaš pristup muzici tokom svih godina i na koji način?
Ono što mnoge iznenađuje je to što ja često pjevam pjesme muških izvođača, ali na neki svoj način, i volim pjesme koje su, recimo, narodnog žanra obraditi na zabavne.To može da bude jako zanimljivo. Jedna od tih obrada kada govorimo o pjesmama muških izvođača me dovela do pobjede produkcije HP song Battle-a. Jedno se nikad ne mijenja,a to je pristup svakoj pjesmi sa emocijom.

Otkud interesovanje za takmičenje “HP Song Battle”?
Vjerujem da su mnogi umjetnici panedmiju koronavirusa iskoristili za svoju kreativnost i stvarali umjetnička djela, HP song Battle je bio idealna prilika da i ja iskažem svoju kreativnost i pokažem muzičke ali i glumačke sposobnosti.

Kao nagradu osvojili ste snimanje svoje prve pjesem. Koliko Vam je bilo teško da se snađete prilikom stvaranja iste?
Sam proces stvaranja moje prve pjesme za mene je bio veliki trenutak i predivno iskustvo, fokusirala sam se na rad oko nje i zaista sam istinski uživala.

Kakva je bila saradnja sa ekipom koja se našla na izradi pjesme? Da li ste naišli na nerazumjevanje ili je ipak sve teklo svojim tokom?
Saradnja sa ekipom je bila odlična, uz dosta razumijevanja, rada i strpljenja i zdrave komunikacije napravili smo jednu produktivnu ,osvježavajuću priču za našu muzičku scenu.

Da li Vam se dopala pjesma već na prvo slušanje?
Mene je pjesma osvojila na prvu, nadam se da će i publiku. I prije samog snimanja , kad sam vidjela tekst, znala sam da je to to!

Da li smatrate da će publika prihvatiti Vašu pjesmu “Déjà vu”?
Pjesma je tek izašla i reakcija publike za sad je odlična! Ima jedan citat koji kaže “Najgore je kad pazite na to kako će vas drugi ljudi doživljavati. Nekog privlačite, nekog odbijate. To je sasvim prirodno i normalno.” Smatram da će se nekome moja pjesma nekome svidjeti, nekome ne i to je sasvim uredu. Uvijek će biti onih koji ne vide vašu pravu vrijednost. Najbitnije da sebi ne dopustimo da to budemo upravo mi.

Sada kada ste i zvanično u muzičkim vodama, na koji način ćete uskladiti privatni i javni život?
Uz dobru organizaciju i volju sve se može stići, posebno kad se radi posao koji voliš. Nikad mi nije privatni život uticao na javni, niti obratno, tako da vjerujem da neće ni ubuduće.

Da li već razmišljate o novim pjesmama?
“Ja sam žena na sve spremna“ kako kažu The Frajle, pa tako da sam i ja spremna da već sutra uđem u studio. Radujem se novim projektima, novim pričama, i novim saradnjama. Već imam zamisao kako bi zvučala moja naredna pjesma. I žanr koji pjevaju Frajle je definitvno moj stil.

Šta želite da poručite našim čitaocima za kraj?
Čuvajte ljude koji su vam davali krila onda kad su ih drugi sjekli.

Hvala Vam puno na izdvojenom vremenu.

Close Menu