Mladen Mačar predstavlja instrumental “Dodir”

Mladen Mačar

Mladen Mačar predstavlja instrumental “Dodir”!

Iznimno kompleksna i zahtjevna uloga svakog čovjeka je roditeljstvo. Od roditelja se se zahtijeva mnogo, od osjećanja, ispitivanja do dubokog razumijevanja i svakodnevnog upoznavanja dječije prirode.

Može se reći da nema ništa ljepše od dječijeg poleta, slobode, baš tog duha koji pokušavamo sačuvati odlazeći u neke starije godine.

Instrumental “Dodir” svoju tematiku veže upravo za roditeljstvo, dječiju slobodu i dodir kao najveću investiciju. U svom jedinom tekstualnom dijelu Mladen Mačar kaže: “Dodir…Najveća investicija!”.

Tekst i muziku pjesme radio je Mladen Mačar, dok je aranžman radio Filip Miovčić. Uloga u zanimljivom spotu je djevojčica Zahrina Miovčić.

”Instrumental „DODIR“, u svom jedinom tekstualnom dijelu, kratko i jasno govori da je dodir najveća investicija. Roditeljstvo je obaveza ulaganja u djecu, koje nikako nije samo materijalno. U spotu se vizuelno ističe dječija sloboda, sposobnost, naivnost, sreća i krhkost, zbog čega je jako važna roditeljska pažnja i posvećenost, ljubav i odgoj, te briga za bezbrižno djetinjstvo, kao i za bolju i sigurniju budućnost u našem društvu. “DODIR” je umjetnički izraz podrške porodici kao osnovi društva, podrške natalitetu i stvaranju dobrih ljudi uopšte.” – kazao je Mladen Mačar.