Moy Avaz & Igor Vukojević predstavljaju singl “Karavane”

Igor Vukojević

Moy Avaz & Igor Vukojević predstavljaju singl “Karavane”

Pjesma Kravane nastala je suradnjom internacionalnog benda Moy Avaz ( Hrvatska, Srbija, Njemačka, Moldavija) i bosansko-hercegovačkog pjevača Igora Vukojevića kao jedan mix raznovrsnih žanrova muzike kao što su pop, soul, balkanska etno muzika i jazz. Bend Moy Avaz je sastavljen od muzičara sa različitim muzičkim backgroundovima, a Igor je pjevač sa širokim

žanrovskim spektrom tako da je pjesma poprimila stvarno nesvakidašnji i zanimljiv zvuk. Pjesma je u osnovi ljubavnog i melankolicnog karaktera, ali i općenito izražava čežnju za pronalaskom smisla u sebi i životu. Videospot nastao u režiji Jasmina Pivića, sniman na lokacijama u Puli, Hrvatska i u Minhenu, Njemačka, fino sve povezuje u jednu lijepu priču.

“Karavane” je pjesma veoma raznolikog sadrzaja, sinteza raznih stilova, bez “ograda”… A ipak sa ociglednim srcem juznjaka. Moji saradnici, band “Moy Avaz” su internacionalni fusion-jazz- ethno band iz Minhena, koji svira uglavnom instrumentalnu muziku. Ovom prilikom bila mi je čast gostovati na jedinoj vokalnoj kompoziciji koju smo snimili. Moj vokal i gitara su, nadam se, doprinijeli da ta priča progovori jos većom emocijom u jednom kompleksnom muzičkom ambijentu. Nesto lijepo je ostalo iza nas, prezadovoljan sam. – rekao nam je Igor.

Pjesmu poslušajte na linku ispod:

Možda vas zanima: Igor Vukojević objavio pjesmu “Za nas dišem”