Master Music kreativna booking agencija

Haris Pašović: LAKU NOĆ, SARAJEVO, MA GDJE DA SI

LAKU NOĆ, SARAJEVO, MA GDJE DA SI

Haris Pašović je na svom profilu napisao sljedeće:

“Samir Avdić, ministar za kulturu Kantona Sarajevo, odlučio je da Ministarstvo za kulturu prestane da daje i ono malo novca za Jazz Fest koliko je dalo prošle godine.

Prvi put od 1998. Jazz Fest Sarajevo je od Vlade Kantona Sarajevo dobio 0 KM. Drugim riječima, ministar Avdić smatra, a Vlada je to aminovala, da Jazz Festival nije potreban Sarajevu.

Apsurdno je objašnjavati šta je Jazz Fest Sarajevo značio za BiH i Evropu posljednje 24 godine.

Apsurdno je objašnjavati da je direktor festivala, Edin Zubčević, naš najbolji muzički producent; da je internacionalno poznat i da je već četvrtu godinu umjetnički direktor Jazz Festivala u Ljubljani.

Apsurdno je objašnjavati da je Jazz Fest, u konkurenciji nekoliko stotina evropskih festivala i dvorana , dobitnik Nagrade za najodvažniji evropski jazz program 2019.

Apsurdno je objašnjavati da su Edo Zubčević i Đana Karavdić svojim ogromnim radom i znanjem postavili Sarajevo na svjetsku muzičku mapu. Apsurdno je objašnjavati da su SVE svjetske jazz zvijezde za ovih 24 godine bile u Sarajevu na ovom festivalu.

Apsurdno je objašnjavati da je ovaj festival maksimalno unaprijedio domaću jazz i etno scenu. Ain’t Got No – I Got Life…”

Pročitaj više: Ko su najutjecajniji jazz umjetnici svih vremena?

Haris Pašović

Zatvori izbornik