Master Music kreativna booking agencija

Prokletstvo grupe EKV: Samo jedan od njih je preživio, a o njihovim tragedijama se još uvijek priča!

Prokletstvo grupe EKV: Samo jedan od njih je preživio, a o njihovim tragedijama se još uvijek priča!
  • ROCK

Legenda jugoslovenskog roka, osnivač kultnih bendova koji su obilježili odrastanje mnogih i pokretač novog talasa u muzici Milan Mladenović preminuo je prije 26 godina.
U Mladenovića je bila zaljubljena svaka djevojka bivše Juge u to vrijeme, a o njegovom ljubavnom životu dosta se spekulisalo, ali se malo toga znalo. Posljednje godine života proveo je sa Majom Maričić koja je bila njegova najveća životna ljubav, i kojoj je posvećena pesma “Oči boje meda”.

Ivica Vdović, bubnjar grupe EKV, bio je i prva službeno registrovana HIV pozitivna osoba bivše Jugoslavije.

Ljudi su ga izbegavali jer je bolest u tom trenutku bila kompletna nepoznanica. Do posljednjeg dana svog života osjećao se veoma usamljeno i tužno. Priče svjedoče da bez njega EKV ne bi ni postojao, kao i da je on glavni “krivac” što se bend oformio, i na kraju stekao toliku slavu.

Basista Bojan Pečar, koji je grupu napustio nakon objavljivanja albuma “Samo par godina za nas” iz 1989. godine i otišao u London, umro je u britanskoj prestonici 13. oktobra 1998. u 39. godini. Prema zvaničnoj verziji, preminuo je od srčanog udara. Nezvanično su kružile razne priče, a bilo je još nekih sablasnih verzija. Neki njegovi prijatelji kažu da mu je Milanova smrt izuzetno teško pala i da je nakon toga postao prilično psihički nestabilan.

Margita Stefanović, poznatija kao Magi, umrla je na klinici za Infektivne bolesti u Beogradu 18. septembra 2002. u 44. godini. Njenoj smrti prethodio je niz tragičnih događaja. Nakon što joj je otac preminuo 1996. godine pokušala je na sve moguće načine da se oslobodi droge, pa je prodala porodični stan i kupila dva manja, i s ostatkom novca otišla na putovanje u Indiju. Želja da u dalekoj zemlji u potpunosti promijeni način života, bila je još jedan neuspjeli pokušaj, pa je po povratku kući povukla nove, teške i po sebe pogubne poteze. Prodala je oba stana i ubrzo potrošila sav novac i postala beskućnica.
Potpuno nemoćna i osamljena, posljednje godine života provela je u napuštenoj garaži u Borči, a zatim u skloništu za beskućnike na Voždovcu. Bila je osuđena na milost prolaznika, humanitarnu pomoć i mrvice hrane koje su joj s vremena na vrijeme donosili njeni fanovi.

Augusta 2002. biva smještena na Infektivnu kliniku u Beogradu, gde je preminula 18. septembra. Jedini član proslavljeni benda koji je dana živ jeste gitarista Dragomir Gagi Mihajlović.

Hitovi ovih muzičkih velikana i dalje traju.

Close Menu