Master Music kreativna booking agencija

Sarajevski bend Boox objavio spot za pjesmu “Tišina”

Sarajevski bend Boox objavio spot za pjesmu “Tišina”

Uprkos za muzičku industriju vrlo nepovoljnim uvjetima, sarajevski bend BoooX objavio je materijal i donio nešto novo i osvježavajuće. Album Poluton je elektro-pop proizvod dvojice poznatih umjetnika Berina Tuzlića (dRUMELODY) i Mirze Gole (Blavors) koji se žanrovski odmakao od svega što nastaje u Sarajevu, a sastoji se od 10 pjesama koje, kako kaže Mirza Golo, oslikavaju priče novog vremena i njihova vrijednost je univerzalna za cijeli Balkan, saopćeno je iz Sarajevo Diska.

Pored Berina i Mirze, treći član benda je basista Osman Abdelmukaram. Sa albuma je skinut i novi singl “Tišina” za koji je urađen spot, a koji će biti promoviran 14.8. čiji će izlazak biti obilježen, prema riječima, Tuzlića i Gole malo neuobičajeno – na platformi pandemije. Album je objavljen na svim digitalnim muzičkim platformama – Spotify, Bandcamp, Itunes, itd. te na YouTubeu.

“Ponekad se pitam, odakle dolaze te naše pjesme? I mislim da je odgovor u hemiji – između nas u bendu, prvenstveno Berina Tuzlića i mene jer je album bukvalno nastao tako što Berin meni slao snimljenu muziku, a ja sam pravio tekstove i otpjevao da bi Berin i Haris Saračević sklapali to u WooD audio studiju u Sarajevu”, istakao je Golo.

Iz Sarajevo Diska, koji je izdavač albuma, su poručili da se nadaju se da će publika uživati u bendu BoooX i njihovom prvijencu “Poluton” jer je BoooX “Naizgled jednostavnan, ali ipak sa mnogo iskustva i unikatan”.
Promocija novog singla i spota “Tišina” praćena nastupom će bi održana u petak, 14.8.2020. u bašti kluba Monument, ul. Štrosmajerova 3, Sarajevo sa početkom u 19 sati.

 

IZVOR: klix.ba

Close Menu