Master Music kreativna booking agencija

Suprugu bukvalno oteo: “Ona bila iz bogate porodice, ja iz siromašne, nisu prihvatili našu ljubav”

Suprugu bukvalno oteo: “Ona bila iz bogate porodice, ja iz siromašne, nisu prihvatili našu ljubav”

Popularni pjevač Dino Merlin u sretnom je braku sa suprugom Amelom, a njihova ljubavna priča mogla bi poslužiti kao scenarij za film. Njihova ljubavna priča bila je komplikovana i roditelji njegove supruge protivili su se njihovoj ljubavi. Zaljubili su se kad Ameli bilo jedva 17 godina, a vjenčali su se pet godina poslije.

Tokom tih pet godina su se skrivali, borili za svoju ljubav, ali, kako je sam pjevač jednom rekao, niko ih nije mogao rastaviti. Amela je dolazila iz bogate porodice i studirala je arhitekturu i njeni roditelji protivili su se vezi s Merlinom koji je dolazio iz siromašne porodice.

Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni čuti za nju – ispričao je jednom prilikom.

Dodao je kako je kasnije izgladio sve s Amelinim roditeljima koji su ga zavoljeli, piše Azra. Njegova ljubavna priča Merlinu je bila inspiracija za hit “Kad si rekla da me voliš”. Par ima dvoje djece, sina i kćerku.

Close Menu