Toni Cetinski: ne odustajem od svoje pjevačke karijere

5233549_656958_ls

Hrvatski muzičar Toni Cetinski poručio je svojim kolegama da se usmjere na manje korake. Toni je posljednji koncert imao 8. marta, a zbog pandemije koronavirusa za iduću je godinu odložio i veliki koncert u zagrebačkoj Areni, koji je trebalo da održi 30. maja. Muzičar se u novom videu na Facebooku obratio fanovima, ali i kolegama, kojima je poručio da uskoro neće biti velikih koncerata, te da treba da razmišljaju o drugim projektima.

„Ljudi su željni zabave, ali što više idu dani, sve manje sebi mogu finansijski da priušte da kupe ulaznicu od 100 kuna i napune Arenu. To je nemoguća misija. Odlučio sam da se okrenem manjim koracima i svima to savjetujem, pogotovo onima koji su navikli da zarađuju malo više. Poručujem im da iskuliraju i shvate da još jako dugo neće zarađivati. Usmjerite se na manje korake. Evo, ja sam posadio vrt i sve mi je odlično uspjelo”, pohvalio se Cetinski, koji je u Radetićima posadio desetak plastenika.

Osim toga, najavio je kako se vraća svojim korijenima, pa će 8. augusta nastupiti kao DJ na terasi jednog hotela u Opatiji.

“Ne odustajem od svoje pjevačke karijere, moj bend i ja uvijek smo otvoreni za privatne zabave i događaje. Za publiku možete pripremati samo besplatne koncerte i stvari koje ne pogađaju džep”, rekao je Toni i najavio da će kao DJ puštati muziku 80-ih i 90-ih godina.