Master Music kreativna booking agencija

U zavisnosti od epidemiološke situacije, Exit će se održavati sa nekoliko stotina ili hiljada ljudi

U zavisnosti od epidemiološke situacije, Exit će se održavati sa nekoliko stotina ili hiljada ljudi

Festivali EXIT, Beerfest, Nishville i Lovefest, održavani u Srbiji, zajedno su saopćili da zbog pogoršavanja epidemiološkog stanja, načini održavanja festivala će biti prilagođeni.

Kako već i znamo, od početka ove godine održavanje uobičajnih festivalskih izdanja je ograničeno. Uprkos tome uzima se u razmatranje simbolično održavanje festivala sa nekoliko stotina ili hiljada ljudi, ukoliko zdravstvena situacija dozvoli.

Naglašeno je da su ovakve manifestacije opasne kada je u pitanju širenje zaraze, naročito jer su pojedine dozvoljene aktivnosti opasnije po zdravlje od samog festivala.

“Kao što je opšte poznato, turistička i manifestaciona privreda najteže su pogođene pandemijom koronavirusa i prijeti im potpuno gašenje. Pad turističke privrede u Srbiji od početka godine je čak 87 posto što će dovesti do snažnog negativnog uticaja po cjelokupnu srpsku ekonomiju. Manifestacije koje predstavljaju važan segment srpskog turizma potpunim zaustavljanjem doživjele su i maksimalan pad od 100 posto, uz prijetnju potpunog gašenja ovih važnih privrednih grana i katastrofalnih posljedica po desetine hiljada ljudi koji žive od njih.

Upravo iz ovih razloga gotovo sve evropske države donijele su obimne pakete mjera podrške manifestacionim privredama u tim zemljama. Britanska vlada je upravo objavila paket pomoći tamošnjoj muzičkoj industriji od 1.57 milijardi funti, Njemačka je još na početku krize za kulturni i kreativni sektor izdvojila čak 50 milijardi eura, najteže pogođena Italija je za muzičku i filmsku industriju opredijelila 130 miliona eura dok sličnih primjera imamo danas u većini evropskih zemalja.

Imajući sve navedeno u vidu, apelujemo na državu i društvo u cjelini da ne dozvoli potpuno gašenje srpskih manifestacija sa kojima se Srbija sa pravom ponosi u cijelom svetu”.

Close Menu