Veliko priznanje za Damira Imamovića: Dobitnik njemačkog Grammyja za album “Singer of Tales”

ererw

Nacionalno udruženje muzičkih kritičara svake godine kandidira muzičke albume objavljenje u Njemačkoj. Ova prestižna institucija ovog ljeta kandidirala je album Damira Imamovića “Singer of Tales” za svoju nagradu u kategoriji tradicionalne muzike. Iz Berlina je danas stigla radosna vijest da je upravo Damir Imamović dobitnik ovog prestižnog priznanja.

Nakon što je juli proveo kao prvi na međunarodnoj listi izdanja u oblasti “World Musica Transglobal World Music Charts” i nakon četiri mjeseca u samom vrhu Evropske liste “World Music” izdanja, Damirov novi album ne prestaje izazivati pažnju.

“Zahvaljujem njemačkom udruženju muzičkih kritičara koji su me predložili za nagradu i, na kraju, glasali za mene. Ovo je nagrada za cijelu ekipu koja je radila na albumu. Jedva čekam da kraj pandemije koronavirusa obilježimo velikom turnejom koju smo odgodili iz razumljivih razloga”, poručio je Imamović.

Svoj sedmi po redu album “Singer of Tales” snimio je sa međunarodnom ekipom koju čine američki kontrabasista Greg Cohen, (poznat po saradnji s Tom Waittsom, John Zornom i Bob Dylanom), istanbulski muzičar Derya Türkan (poznat po saradnji sa Kudsi Ergunerom, Erkanom Ogurom) i violinistica Ivana Đurić (članica benda Sevdah Takht Damira Imamovića). Album je producirao čuveni londonski producent Joe Boyd i Andrea Goerlter, a izdavač je londonski Wrasse Records.

 

IZVOR: klix.ba