“Zefir” novi album Dženana & Dženana

Dženana & Dženana

“Zefir” novi album Dženana & Dženana

Sevdah je dio ove zemlje, neodvojiv dio njenog bića i tradicije. Zahvalni smo legendarnim čuvarima naše tradicije, a među čuvare te iste tradicije ubrajaju se i mnogi umjetnici mlađih generacija.

Sevdalinka je, u svom izvornom obliku, jedinstvena i veličanstvena, ali da bi sevdah približili mladim generacijama, mnogi umjetnici oblače je u novo ruho. Tako su dvije Dženane kroz svoju umjetničku notu donijele sevdalinku svojoj publici. Spojile su tradiciju i klasiku.

Dženana Huseinagić, sopranistica, i Dženana Šehanović-Sarajlić, pijanistica, posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno rade na izdavanju drugog albuma.

Početkom marta izašao je najavni singl albuma koji nosi naziv „Zefir“. Za najavni singl odabrale su jednu posebnu pjesmu, a to je  „S one strane Plive“, koju su izvele u duetu s divom sevdaha Hankom Paldum. Ovo je jedna od najljepših bosanskohercegovačkih sevdalinki. 

„Vrlo sam sretna i ponosna što smo moja draga kolegica Dženana Šehanović-Sarajlić i ja privele kraju i naš drugi album pod nazivom ‘Zefir’ u izdanju Hayat produkcije. Iskustvo s ekipom iz Hayat produkcije i ovaj put je bilo sjajno, uz mnogo pozitivne energije. ” – kazala je Dženana Huseinagić.

„Veliko mi je zadovoljstvo najaviti naš drugi album sevdaha u ruhu klasične muzike, pod nazivom ‘Zefir’. Na albumu će se naći nama drage sevdalinke, uz koje smo uživale, prije svega vježbajući ih, zatim izvodeći, a koje smo zatim s velikim zadovoljstvom snimile u studiju Hayat produkcije.“-izjavila je Dženana Šehanović-Sarajlić. 

Možda vas zanima: Duo Dženana & Dženana snimile duet sa Hankom Paldum!