Master Music kreativna booking agencija

50 godina albuma ‘Imagine’ Johna Lennona

50 godina od albuma Imagine

Yoko Ono i inženjer Paul Hicks još 2018. su remiksali klasični album Johna Lennona iz 1971. godine, ”Imagine”, kao pripremu za iznimni svjetski muzički jubilej.

Kako bi proslavili 50. godišnjicu ovog značajnog albuma, Universal Music objavljuje strogo ograničeno izdanje dvostrukog deluxe albuma na bijelom vinilu, s novim stereo miksom na jednoj ploči i izvornim albumom koji je producirao Phil Spector na drugoj.

Otkako je objavljen 1971. godine, album ”Imagine” i posebno naslovna tema Johna Lennona smatra se jednom od najpoznatijih i najomiljenijih pjesama u historiji muzike, melodija poznata u cijelom svijetu sa univerzalnom porukom bez obzira na jezik kojim se govori.

Yoko Ono Lennon kaže: ”Imagine” je stvorena s ogromnom ljubavlju i brigom za djecu svijeta. To je vrlo, vrlo moćna pjesma. Mislim da je jako zanimljivo što je još uvijek prisutna i još uvijek daje moć ljudima.

U posljednjih pet decenija ”Imagine” je opstala kao bezvremenska globalna himna, kolektivna molitva koja ujedinjuje svijet pjesmom i maštom; ona je pružanje utjehe u teškim vremenima i poruka jedinstva, nade i sreće u drugima. To je bilo posebno vidljivo na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine, gdje je pjesmu ponovo zamislio poznati kompozitor Hans Zimmer za stotine miliona ljudi širom svijeta, čime je započela proslava i Olimpijskih igara i zlatne godišnjice “Imagine”.

Za današnji dan, 9. septembra 2021., Yoko & Sean Ono Lennon, Estate of John Lennon i Universal Music Group priredili su Global Party kao na proslavi 50. godišnjice “Imagine” – pjesme, albuma i filma.

Pročitajte više: Facebook Master Music

Zatvori izbornik