Master Music kreativna booking agencija

Helem Nejse objavio “Eco Reggae Session”: Podići svijest o važnosti životne sredine

Helem Nejse objavio “Eco Reggae Session”: Podići svijest o važnosti životne sredine

Grupa Helem Nejse objavila je “Eco Reggae Session”, tri pjesme sastavljene u jedan video na temu ekologije.
“Eko Reggae Session” projekt ima za cilj ukazati na sve veći problem kontaminacije prirodnog okoliša i podizanje svijesti o važnosti očuvanja životne sredine.

“Svjesni da se nalazimo u procesu klimatskih promjena izazvanih ljudskim nemarom, uništavanjem prirode, rijeka, planina i zelenih površina, odlučili smo publici koja prati i sluša našu muziku, poslati jasne poruke koje upućuju na bitnost promjene odnosa prema prirodi”, poručili su članovi benda.

U okviru “Eco Reggae Sessiona” nalaze se tri pjesme (“Papak”, “Maraton” i “Neka, neka”) u reggae maniru, za čiju produkciju su zaslužni momci iz Helem Nejse.

“Imajući u vidu da je danas počela predizborna kampanja koja kao i svake dvije godine odlikuje agresivnim plakatiranjem gradova i skretanjem pažnje javnosti na stranačke ciljeve, odlučili smo pokušati usmjeriti fokus na stvarne probleme kao što je ugrožavanje životne sredine”, kazali su iz Helem Nejse.

Pjesme su izrađene u okviru projekta “Misli o prirodi”, koji provodi Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Vlada Švedske.

“Stavovi izneseni u pjesmi ne odražavaju stavove Vlade Švedske i isključiva su odgovornost autora”, napominju iz ove grupe.

Videospot, a koji je sniman na izvoru rijeke Miljacke, snimao je Arnej Misirlić s ekipom, a montaža i postprodukcija djelo je Redžinalda Šimeka.

IZVOR: klix.ba

Close Menu