Master Music kreativna booking agencija

Sunnysiders – sjajni četvrti mostovi splitskog blues sastava

Sunnysiders – sjajni četvrti mostovi splitskog blues sastava

Pod etiketom Dancing Beara, u LP i CD formatu objavljen je četvrti album grupe Sunnysiders ”The Bridges”, kojeg ocjenjujemo ne samo najboljim u njihovom opusu, nego i najupečatljivijim domaćim blues izdanje godine.

Već poslije najavnog singla “You’re not that good for me to cry”, predstavljenog prije mjesec dana, dalo se naslutiti da će ”Mostovi” biti izuzetni primjerak bluesa, u nekim od 10 brojeva s tradicionalnim naslijeđem, u ponekom kao moderni izraz kombiniran sa srodnim stilovima.

Različitost koja povezuje u djelo je sprovela vrhunska ekipa gostiju, među kojima se, kao široj publici najpoznatiji, izdvajaju Yogi Lonich, Neno Belan & Fiumens i Zoran Čalić (ex Majke).

U spomenutom najavnom singlu, američki gitarista s trenutnom zagrebačkom adresom, Yogi Lonich (ex (Buckcherry, Chris Cornell Band), u najboljem maniru Garryja Moora obilježio je blues baladu što se, bez ikakva iznenađenja, našla na brojnim svetskim specijaliziranim top i playlistama poput američke “Blues Revolution” i kanadske “Rock Now”.

Svih 10 pjesama napisali su lider benda, gitarista, pjevač i usnoharmonikaš Boris Hrepić Hrepa i lead vokalistica Antonija Vrgoč Rola. U temama sa odlično izbalansiranim hrapavim blueserskim pjevanjem Hrepe i kristalnim glasom Role (”Blockstop”, ”Heaven Blues Band”, ”No That Good For Me To Cry”), uz neke čudesne gitarske blues dionice i sa respektabilnim Hrepinim sviranjem usne harmonike, dobili smo ”The Bridges” kao domaći blues album koji je standard ovoga žanra podigao do najvišeg nivoa.

Sunnysiders su album snimali od sredine 2019. do početka 2020. godine od Zagreba (Sound Station Studio) do Memphisa (Ardent Studios), dok su neke dionice gostujućih muzičara snimljene u Manchesteru do Šangaju. Materijal je miksan u slavnom studiju Ardent Studios gdje su finalni miks odradili bubnjar i producent Sunnysidersa, Leo Anđelković te majstor audio inženjeringa, Mike Wilson a završni master obavio je Mauro Širol (Music Production Academy, Zagreb).

”Ovaj smo album napravili s puno mostova. Toliko različitih studija, različitih zemalja, različitih stilova i različitih generacija, a opet bilo je tako lako za snimiti”, opisuje Boris Hrepić Hrepa rad na četvrtom studijskom izdanju.

Aktuelna svjetska situacija onemogućuje trenutnu koncertnu promociju albuma, umjesto koje Sunnysiders priređuju prilagođene live sessione kao što je priloženi prošlomjesečni ”Sunčana strana Prisavlja”, ali ”Mostovi” su toliko dugotrajna ‘roba’, da na turneju možemo čekati koliko god treba, jer će biti događaj koji se ne smije propustiti.

IZVOR: Glas.ba

Close Menu