Master Music kreativna booking agencija

DA SE NAJEŽIŠ: Poslušajte pjesmu “Jednaki“ posvećenu djeci sa autizmom

DA SE NAJEŽIŠ: Poslušajte pjesmu “Jednaki“ posvećenu djeci sa autizmom
  • NOVO

Pjesma „Jednaki“ je muzički projekat nastao u saradnji autorice Lejle Moćević i Hayat Production tima. Numera je namenjena djeci iz autističnog spektra i svim drugim osobama sa poteškoćama u razvoju.

Jako je bitno napomenuti da autizam nije bolest vec stanje i ova pjesma je pokusaj da se to stanje priblizi onima koji to nisu imali prilike da susretnu u svom okruzenju.

Jako malo se zna o autizmu u Bosni i Hercegovini kao i da su neki od najpoznatijih licnosti autisti sto otkrivamo na pocetku naseg spota.

Velika imena muzičke scene BiH su učestvovala na snimanju pjesme, Aida Mušanović-Arsić kao izvođač, Vernes Ljuštaku kao gitarista, Meho Radović kao svirač saksofona i i Arel Češljar kao aranžer i producent.

„Želim da ovo djelo bude poveznica između svih roditelja i škola koje učestvuju u odgoju i obrazovanju autistične djece. Kroz umjetnost se bolje vidi i čuje poruka, pa se nadam da će „Jednaki“ zaista to i u praksi postati, bez razlika i diskriminacije…“ kazala je Lejla Moćević, autorica projekta.

Čekali su 2. travanj za predstavljanje projekta javnosti jer su Ujedinjeni narodi upravo ovaj datum proglasili Svjetskim danom autizma.

Poslušajte pjesmu i dobro obratite pažnju na riječi:

 

Close Menu