Škola bubnjeva i udaraljki u Sarajevu sa Amarom Češljarom

amar

Na tom kursu djeca će, kako kaže, imati priliku slobodno vrijeme iskoristiti kako bi učili o muzici, bubnjevima i udaraljkama.

“Originalnost DrAmmar škole je da učimo kandidate da uz pravilno razmišljanje u realnom vremenu, na sceni i za instrumentom, svoje emocije, stečena znanja i talent orkestriramo na najbolji mogući način”, kaže Češljar..

Ovaj muzičar već 15 godina radi sa svim uzrastima individualno i za taj period na put muzike je izveo oko 36 bubnjara, koji se i danas bave profesionalnim muzičkim radom i angažovani su u sastavima širom BiH. Tu je također i veliko iskustvo rada s mladima što potvrđuje i formalni rad u Muzičkoj školi Ilidža, gdje je za srednje obrazovanje uspješno pripremio značajan broj učenika za pravilan pristup bubnjevima i udaraljkama.

Na autentičan način uči mlade kako da razmišljaju, vježbaju i kreiraju.

“Redovnim časovima i razgovorom s djecom, uspjeli smo utjecati i na ostvarivanje njihovih boljih rezultata u školi, ali i van nje. Dječija kuća je samo još jedna od lokacija DrAmmarČešljar škole, ali s fokusom na program “DrAmmarRitam” (ansambl udaraca). Na ovom prvom dijelu kursa koji traje godinu dana, najmlađi će imati priliku učiti i razvijati muzikalnost, maštu i kreativnost, samopouzdanje i motoriku, radne navike i odgovornost, koncentraciju i memoriju, spremnost za javne nastupe, skupno muziciranje, vizuelnu, slušnu i dodirnu percpeciju, analitičko razumjevanje, razvijanje kritičke svijesti…”, pojašnjava Češljar.

U prvu školu bubnjeva i udaraljki prijaviti se mogu djeca uzrasta od šest godina i stariji, nakon čega slijedi provjera talenta.