Master Music kreativna booking agencija

Live Stage Fest otkazan: loša epidemiološka slika

Live Stage Fest otkazan: loša epidemiološka slika
  • NOVO

Kako je epidemiološka situacija sve gora, i širenje korona virusa se povečava u cijelom regionu, organizatori Live Stage Festa odlučili su da će ova godina biti bez festivala. U saopštenju organizatora rečeno je: “Cijenimo da je u ovom teškom društvenom trenutku, zdravlje publike, gostiju, izvođača, medijskih predstavnika i zaposlenika jedini prioritet, te da bi održavanje ovogodišnjeg festivala u najmanju ruku bilo neodgovorno.”

Iako se vjerovalo da će epidemiološka situacija da se poboljša, te da će se ipak ovogodišnji Lave Stage Festival održati, to se ipak na kraju nije desilo. Ovom odlukom organizatori se žele priključiti opštoj odgovornosti u svrhu spriječavanja zaraze virusom COVID-19. U narednim sedmicama, zajedno sa medijskim partnerima, bit će objavljeni nastupi desetak prošlogodišnjih izvođača, te na taj način simbolično obilježiti ovu godinu.

“Ovom prilikom, želimo se zahvaliti Ministarstvu zdravstva FBiH na svim savjetima i preporukama u proteklih nekoliko mjeseci, Ministarstvu okoliša i turizma FBiH, Ministarstvu kulture i sporta KS, Turističkoj zajednici KS, Općinama Stari Grad i Centar, svim sponzorima, medijskim pokroviteljima i partnerima na pruženoj podršci u ovim teškim vremenima”, navedeno je u zaključku saopštenja.

Close Menu