Master Music kreativna booking agencija

Pank Flojd: Uskoro novi album?

Pank Flojd: Uskoro novi album?
  • NOVO

Sarajevski bend Pank Flojd nedavno je izbacio novi singl Ono Kao LJubav. Muziku i tekst potpisuje Kemal Lihić, a ruku pomoći pružili su i Damir Bajrami te Aleksandar Ilić. Aranžman je djelo Jasmina Efendića, Emira Lihića i Gordana Dizdarevića Grka.

U razgovoru sa njima otkrili su nam kako je to nastala nova pjesma, i kada možemo ponovo očekivati novi album.

Kako bi se ukratko opisali nekome ko je čuo za vas, ali nije imao priliku da vas posluša?

Pank Flojd je mladi sarajevski punk rock band, koji pokušava da očuva onaj sjaj punka koji je nekad bio u Bosni i Hercegovini. Neonew primitives iz Sarajeva!

Kako bend u suštini funkcioniše? Družite li se i privatno?

Bend funkcioniše dobro ako su članovi složni, odgovorni i kada se ispoštuju pravila koja postoje. Družimo se privatno, naravno skoro svaki dan se vidimo i družimo, popijemo koje piće i tako ukrug. Smatramo da je druženje izvan benda također jako bitno, jer ako se članovi ne druže mimo proba i svirki tu nešto ne valja.

Čime se bave članovi benda kada ne sviraju?

Mimo benda Pank Flojda članovi studiraju poput Grohe i Ivora, mada Groha nekad i fotografiše. Connor radi u jednoj firmi, također i on je fotograf, a Dado nam je još uvijek srednjoškolac. Naš član benda Coa ima svoj studio i prostor za probe, a Billy je PR manager i dron operater.

Predstavili ste publici novi singl. Kako je izgledao proces nastajanja pjesme?

Da, publici smo predstavili našu novu pjesmu „Ono kao ljubav“. Pjesma je nastala dok je bio lockown u martu. Conor nam je poslao pjesmu i pitao nas možemo li otpjevati da vidimokako bi zvučalo. Uspjeli smo i svima se svidjela već na prvu. Nakon dužeg vremena počeli smo imati ponovo probe i radili smo na novoj pjesmi. Ušli smo u studio našeg prijatelja Gordana Dizdarevića Grka i snimili pjesmu, a direktor fotografije ovaj put bio je Eldar Muhić.

Po čemu je nova pjesma drugačija u odnosu na vaš prethodni rad?

Pa ova pjesma je drugačija iz razloga što je malo komercijalnija od ostalih. Ljubavna je i htjeli smo da se isprobamo i u toj vrsti pjesama i opipamo reakcije publike. Vidimo po publici da smo privukli mnoge koji i ne slušaju ovu vrstu muzike, a idalje nismo otišli daleko od našeg žanra.

Singlovi su ponovo počeli da se nižu. Kada možemo očekivati novi album?

Pa da, počeli smo raditi odmah nakon prvog albuma. Nismo stajali i sjedili skrštenih ruku u karantenu, nego smo radili i pripremali novi materijal. Komotno možemo novi album početi snimati! Plan je da idemo sa singlovima, izbacit ćemo par pjesama, pa ćemo onda krunisati to albumom.

Kakvi su planovi za jesen?

Jesenji planovi su ulazak u studio sa novom pjesmom. Kažemo da nema stajanja i idemo punom parom, jer ne znamo do kad će sve ovo potrajati. Za sada idemo samo snimati nove stvari pa šta bude bude.

Close Menu