Stoposto predstavio finale trilogije: Poslušajte “Danonoćno”

stoposto danonoćno

Nakon singlova “Šećeru” i “Da me trnci bude”, sarajevski muzičar Stoposto predstavio je trijumfalno finale, videospot i novi singl “Danonoćno”.

Video je objavljen na Youtube kanalu kreativne platforme Disco Kliker. Pjesma svojim karakterističnim zvukom neumoljivo izaziva nostalgiju za izgubljenim ljetnim noćima osamdesetih.

Ovim objavom kompletirano je EP izdanje Danonoćno koje je nastalo u u saradnji sa muzičkim producentom Kolateralom. Danonoćno stilski vuče inspiraciju iz retro svijeta synth-popa, synthwave i waporwavea, dok je tematski posvećeno transformacijama ljubavi.

‘Danonoćno’ je klimaks trilogije, a ljubav koja je ovdje opisana je usijana i privlači ljubavnike kao crna rupa od koje ne možeš pobjeći”, govori Stoposto.

Mix i master pjesme je radio Shtuka u Kolateral Studiju. Za videspot je bio zaslužan isti kreativni tim koji je radio na ekranizaciji prethodne dvije numere. Predvodio ga je Mario Ilić, Marija Đondović je bila zadužena za kreativnu direkciju, a Rahatlook tim predvođen Elenom Čović i Bjankom Mujičić za kostimografiju.

EP izdanje Danonoćno bit će dostupno na svim streaming platformama.