MasterMusic

Potpuno novi singl i spot The Chemical Brothersa, “The Darkness That You Fear”, predstavlja svjetlo na kraju tunela

Potpuno novi singl i spot The Chemical Brothersa

Ikone elektroničke muzike – The Chemical Brothers, ovog petka su objavili novi singl “The Darkness That You Fear”, zajedno s pratećim videospotom! Riječ je o njihovom prvom novom studijskom materijalu nakon 2019. godine i albuma “No Geography”.

Kreiran između dva različita vokalna sample-a umotanih u zvuk psihodelije, novi singl “The Darkness That You Fear” je zvučni ekvivalent svjetla na kraju tunela; ova pjesma predstavlja nalet nade i putokaz prema svjetlijoj, otvorenijoj budućnosti.

Ovo je muzičko djelo nade. Kada smo pronašli kombinaciju različitih glasova koji djeluju skladno sa samim protokom muzike, osjećali smo se optimistično i poželjeli smo to podijeliti” otkriva Tom Rowlands o novoj pjesmi.

Za prateći videospot zaslužan je Ruffmercy, redatelj iz Bristola. On je do sada ostvario suradnje s muzičkim imenima kao što su Thom Yorke, Run The Jewels i DJ Shadow. “Kada sam prvi put čuo pjesmu, odmah sam se povezao s temom i čitavom pozitivnom atmosferom. Nove vladine mjere koje olakšavaju lockdown i tračak sunca koje je konačno zasjalo, unijelo je u mene pozitivan osjećaj prema ljetnim mjesecima koji nam dolaze” otkriva Ruffmercy o ideji iza videospota.

“Istovremeno, u meni je probudilo nostalgiju koja me odvela do vizualne inspiracije u period 1990-ih, kada sam prvi put i otkrio The Chemical Brothers. Zato ovaj video kombinira arhivske rave-snimke iz sredine 90-ih, sa Super 8 film teksturama i rukom iscrtanim animacijama. Obožavam koristiti boje kako bih kreirao kaos i probudio emocije, a ovaj projekt je bio savršen upravo za to“, zaključuje.

Osim u digitalnom obliku, novi singl “The Darkness That You Fear” bit će dostupan i kao 12″ vinilno izdanje. Prateći artwork djelo je cijenjenog britanskog umjetnika Sir Terrya Frosta. Vinilno izdanje bit će objavljeno kao dio Record Store Day-a 2021, 12. juna.

Podsjećamo, The Chemical Brothers svoj su aktualni album “No Geography” objavili u aprilu 2019. godine. Bilo im je to deveto po redu studijsko izdanje. Uživosu ga predstavili i pred hrvatskom publikom – audio-vizualnim spektaklom u zagrebačkom Domu sportova!

Izvor: music-box.hr

Pročitaj više: „Električni orgazam“ otvara „Arsenal fest“

Zatvori izbornik