Master Music kreativna booking agencija

Uz pridržavanja mjera završen 18. Mostar Blues & Rock Festival

Uz pridržavanja mjera završen 18. Mostar Blues & Rock Festival

Ovogodišnji Mostar Blues & Rock Festival održan je u drugačijim uslovima od onoga na šta smo do sada navikli. Organizatori ovog događaja obratili su se javnosti sa tekstom u kojem su objasnili kako su izgledali nastupi u vremenu “novih normalnosti”.

“Živimo u vrijeme nekih ‘novih normalnosti’, kada, pored drugih vrijednosti koje je čovjek stvorio, svijet umjetnosti proživljava težak period u kojem se gubi njena suštinska vrijednost plemenitosti, humanizma, kreacije i percepcije boljeg i ljepšeg svijeta. Tako i muzika trpi, stenje i jeca u nastojanju da dopre do slušaoca, jer samo tako može da preživi. Zbog toga je stvorena”, naveli su u svom saopštenju.

Istakli su kako je sada vrlo važna muzika za sve ljude, ali i to kako organizatori mnogo toga duguju i moraju vratiti muzici.

“Zbog toga nismo stali. Zato smo održali 18. festival, znamo pravila koja vrijede u doba pandemije koronavirusa i striktno smo ih se držali. Ali smo i svirali. I sve smo snimili kamerama!”, navode organizatori.

Poštujući epidemiološke mjere, Festival je održan bez publike, a muzički program bio je pun pogodak. U Muzičkom centru Pavarotti bila je postavljena scenografija, a cijeli festival ispratila je TV ekipa BHRT-a.

“Na festivalu su 17. i 18. jula nastupili: New Soul Generation, grupa Mustang, Bad Blues Band Bulevar, Summertime Blue, Arpa Band, Majerski Trio…”, zaključili su.

Close Menu