Festival: “Sevdalinko u srcu te nosim”

Festival: “Sevdalinko u srcu te nosim”

Pogledajte učesnike 13. Festivala Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”

Festival Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” je jedini događaj posvećen sevdalinci u svijetu koji ima društvenu i kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvrjednije muzičke baštine naših prostora.
Tokom godina razvijena je velika mrežu podrške i kreirano je preko 100 dešavanja u Bosni i Hercegovini i šire, te svakodnevna promocija i afirmacija sevdalinke kroz medije, nastupe i rad.
Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske,
Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije kao i prateći orkestar kojeg čine izuzetni poznavaoci i baštinici ovog muzičkog pravca pod rukovodstvom prof. Dejana Milkunića.
Kao i do sada sa nama su vrhunski pjevači i pjevačice, donosimo vam učesnike revijalne večeri 13. Festivala Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”:
Hanka Paldum
Ramiza Milkunić
Snežana Đurišić
Aldino Kurić
Osman Hadžić
Adnan Nezirov
Emina Tufo
Slađana Mandić
Fatmir Sulejmani
Mahir Mulalić
Nihad Kantić Šike
Mirza Delić
Ringo Hamidović
Belma Huseinefendić
Pavao Anić
Hamza Šantić
Očekuje nas divna noć u kojoj ćemo moći da uživamo u izvedbama najeminentnijih umjetnika i umjetnica kada je u pitanju sevdalinka.
Festival Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” će se održati od 02. do 04. novembra 2021. godine u Tuzli.

Pogledajte kako je izgledalo prošlogodišnje revijalno veče Festivala Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”:

https://www.youtube.com/watch?v=srqIUOJhbS0

Pročitajte više: HP SEVDAH: „Ašik osta’ na te oči“ u izvedbi Arifa Alajbegovića, Dragana Stojkovića Bosanca i Ake Hukelića

Pratite nas na Facebook Master Music